In Gesprek Advies
Voor een optimale verbinding tussen beleid en uitvoering

Even voorstellen

Ik ben Yvonne van der Vlugt, jurist, bestuurskundige en mediator.

Nadat ik enkele jaren bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties had gewerkt, wilde ik bij de Nationale ombudsman aan de slag om dichter bij de praktijk mensen te kunnen helpen met hun problemen met de overheid. Bij de Nationale ombudsman begon ik op de afdeling waar alle telefoontjes van klagers binnenkomen. Daar leerde ik al heel snel dat een, weliswaar correct, juridisch antwoord over de ontvankelijkheid van de klacht tot een nog bozere of meer gefrustreerde klager leidde. Hierna volgde gelukkig al snel mijn eerste kennismaking met mediationvaardigheden en conflictdiagnose om tot de kern van de klacht te komen. Juist door te kijken welke 'belangen' er achter de 'juridische standpunten' zitten, zowel bij de klager als de medewerker, kunnen mooie oplossingen ontstaan.

Naast het op weg helpen van de burger, zag ik ook in veel klachten aanknopingspunten voor de overheid om van te leren: van problemen in de uitvoering tot knelpunten in wetgeving. Maar hoe zorg je ervoor dat de overheid daadwerkelijk leert van de klachten? In mijn promotieonderzoek op de universiteit in Leiden heb ik me daar in verdiept. Om daadwerkelijk beweging te creëren is het essentieel om na een onderzoek in gesprek met elkaar te gaan over de bevindingen en de belangen van de betrokken partijen. 

Waarom - vraag

Zowel in mijn onderzoeken als in mijn trainingen gebruik ik altijd de 'waarom' vraag. Juist door door te vragen naar verwachtingen, ervaringen en belangen kom je tot de kern van het conflict.