In Gesprek advies     
                                        Van beleid naar praktijk

Even voorstellen

Ik ben Yvonne van der Vlugt, gepromoveerd bestuurskundige en jurist. Tot 2016 was ik werkzaam bij de Nationale ombudsman. De eerste jaren als onderzoeker van individuele klachten. Al snel kwam ik erachter dat ik met mijn nieuwsgierige en leergierige aard vooral op zoek ging naar de grotere problemen achter al die individuele klachten. Als projectleider onderzoek bij de afdeling strategie en beleid kon ik mijn tanden zetten in onderzoek naar maatschappelijke thema's, zoals het invorderingsbeleid van de overheid, de inzet van dwangmiddelen, verantwoord politiegeweld, toezicht en schuldhulpverlening. 

Vanuit mijn achtergrond als bestuurskundige en jurist kijk ik door een onderzoeksbril naar beleid en praktijk. Door oog en oor te hebben voor de ervaringen, verwachtingen en overwegingen van zowel burgers als van de professionals, komen waardevolle inzichten naar voren. Deze inzichten terugkoppelen en organisaties te stimuleren daarvan te leren, staat voorop. En daar is niet altijd een dik rapport het eindproduct. Samen zoeken we naar een passend instrument om de organisatie te stimuleren te leren.  Mijn aanpak kenmerkt zich door zorgvuldigheid, creativiteit, aandacht, nieuwe passende vormen en leren stimuleren. 

Ik ga graag met opdrachtgevers en hun organisaties gezamenlijk aan de slag. Tevreden ben ik pas als betekenisvolle gesprekken met opdrachtgevers en stakeholders ontstaan over daadwerkelijke verbeteringen, om deze te implementeren en te bestendigen.